Skandalen i Dronninglund Kommune:
Borgmester vil i bedste KGB-stil ulovligt tvangsindlægge fuldt ud tilregnelig 81-årig frihedskæmper - for at undgå kritik af hjemmeplejen og rengøringen...
I bedste Sovjetstil har Socialforvaltningen i Dronninglund Kommune på ulovlig vis forsøgt at tvangsindlægge den gamle frihedskæmper, Frode Bay Skovbirk, uden tvivl for at lukke munden på et af hovedvidnerne i Jane Horney-sagen og i opklaringen af "Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej" fra 1948
 

Af Ole Hans Jensen
Næstformand i
Dansk Social Hjælp

Skandalen fra Dronninglund Kommune fortsætter - en skandale, hvor man ikke ville opfylde sin egen rengøringsvisitering og kun tildelder sølle 47 minutters rengøring om måneden til en gammel syg 81-årig borger, frihedskæmperen og den tidligere hemmelige emgelske agent, Frode Bay Skovbirk fra Flauenskjold.

Vil tvangsindlægge
uden grund og ulovligt
Nu vil Borgmester Mikael Klitgaard (V) og formanden for Social- og Sundhedsudvalget Inger Pedersen (A), sammen med personalet i socialforvaltningen i bedste KGB-stil have den fuldt ud tilregnelige mand indlagt på sindssygehospital, helt uden grund.

Det er ingen tvivl om, at der ligger andet bag - muligvis en ordre fra højere sted om at lukke munden på Frode Bay Skovbirk, der er tidligere hemmelig agent, topfrihedskæmper og var bodyguard for Kong Chr. X, Frederik IX og  fhv. statsminister Jens Otto Krag. 

Var bodyguard for Chr. X, Frederik IX
og for Jens Otto Krag
Frode Bay Skovbirk, som hed Madsen under krigen, har en særlig farlig viden om krigens personligheder og hændelser på højeste sted, og han har åbnet for noget af denne viden i bogen: "Hvem var Fjenden?" i forbindelse med Jane Horney-sagen, hvor han, fordi han var meget tæt på Jane Horney under og efter krigen, bl.a. kunne bevidne, at Jane Horney ikke blev skudt i 1945.

En lignende viden i forbindelse med mysteriet om "Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej" fra 1948 er Frode Bay Skovbirk i besiddelse af - og denne "mordsag" afslører undertegnede og min kollega forfatter og redaktør Britt Bartenbach detaljer om i en kommende bog senere på året med titlen: "Den Sidste Aktion".

Nogen må trække
i trådene
Der må være nogen, som trækker i trådene, for man ved godt i Dronninglund Kommune, at Frode Bay Skovbirk ikke er hverken sindssyg eller utilregnelig, men at han kun har behov for hjælp til rengøring og i et vist omfang også for visse plejemæssige ydelser - som Dronninglund Kommune er pligtig til at levere, da han som alle andre betaler ejendoms- og almindelig skat til kommunen.

Vil lukke munden på ham
i bedste KGB og DDR-stil
Men nu vil man have lukket munden på Frode Bay Skovbirk i bedste KGB eller DDR-stil, og for kort tid siden mødte to kvindelige socialarbejdere op i den gamle stoute frihedshæmpers hjem og udgav sig for at komme fra Dronninglund Kommunes socialforvaltning med den besked, at man ville have ham indlagt på sindssygehospital.

Jog dem ud
med sin stok
Det havde Frode Bay Skovbirk bestemt ikke tænkt sig at gå med til - og i stedet jog han de to emsige socialarbejdere ud med en stok, på trods af at han er en del bevægelseshæmmet i øjeblikket.

Kommunens udsendte ringede derefter til Frode Bay Skovbirks læge i Dybvad - som efter at have taget et overblik over situationen nægtede at "tvangsindlægge" Frode Bay Skovbirk, som han kender godt.

Lægen kunne samtidig bekræfte, at Frode Bay Skovbirk er fuldt ud tilregnelig - men at han blot behøver lidt hjælp og omsorg, samt rengøring - hvilket er lige præcis det, som kommunen har svigtet med..

En skandale
der må betyde fyring
Det er ikke mindre end en skandale, at to lægfolk i en socialforvaltning, der ikke har lægelig indsigt eller lægelige beføjelser, kan troppe op uanmeldt i en borgers hjem og kræve ham tvangsindlagt. Det kan kun en læge gøre, og vel at mærke kun, såfremt personen skulle have været til fare for sig selv eller for andre - hvilket aldrig har været tilfældet for Frode Bay Skovbirks vedkommende overhovedet.

Vi i Dansk Social Hjælp, som kender til sagen i alle detaljer, er ikke i tvivl om, at der må ligge noget andet bag denne kommandoaktion - for vi nægter at tro på, at Borgmester Mikael Klitgaard og formand for Social- og Sundhedsudvalget Inger Pedersen, vil beordre en sådan handling udført, med fare for at få en personlig retssag på halsen, med mindre der er andre bevæggrunde.

Må have fået
ordre på aktionen
Og omvendt ville de to medarbejdere i socialforvaltningen uden tvivl ikke turde foretage en sådan handling, som er klart ulovlig, uden at de har fået ordre på det fra højere sted...

Man kan da heller ikke acceptere en situation, hvor socialmedarbejdere på "egen hånd" går ud og forsøger at tvangsindlægge en fuldt ud tilregnelig mand, når man hellere burde have sørget for, der blev taget hånd om hans rengøring, som er visiteret til et absolut og uacceptabelt minimum på kun 47 minutter om måneden.

Sagen vil gå videre til
ankeinstanserne og politiet
Sagen vil nu blive indsendt til alle instanser, efter at den er blevet forelagt Borgmester Mikael Klitgaard og formanden for Social- og Sundhedsudvalget Inger Pedersen.

Socialminister Eva Kjær Hansen vil få sagen på sit bord - ligesom der vil indgå en politianmeldelse mod de to socialmedarbejdere og mod de øverste ansvarlige i kommunen, Borgmester Mikael Klitgaard og formand for Social- og Sundhedsudvalget Inger Pedersen, for overtrædelse af straffeloven, for ulovlig indtrængen i Frode Bay Skovbirks hus i Flauenskjold samt for overtrædelse af andre af landets love.

Hans katte er blevet fjernet ulovligt
og skudt på med haglbøsse
Undertegnede og Dansk Social Hjælp
 ser meget alvorligt på denne sag - og på den fortsatte forfølgelse af Frode Bay Skovbirk og hans tidligere 21 elskede katte, som kommunen også ulovligt bad Kattens Værn om at fjerne - efter at genboer havde skudt på dem med en luftbøsse, og efter at andre havde smidt gift ind til dem i haven.

Undertegnede har selv personligt måtte begrave 5 forgiftede katte i haven - så det er grove løjer Frode Bay Skovbirk er ude for i Flauenskjold og fra Dronninglund Kommunes side.

Man ville ellers have forventet, at kommunen havde sat sig i spidsen for at værne om den ældre medborgers retssikkerhed - men hetzen ser ud til at fortsætte, også uden at den lokale presse og den store presse rør en finger...

SLUT