Skandale:
PET kan ikke have fortalt Sass Larsen hele sandheden om hans sag...
Sass Larsen spiller uskyldig - og måske tror han på sin egen uskyld - men sagen er en anden, siger efterretningsfolk med rockerkendskab. Men har PET lavet et 'barn' på Sass Larsen for at skjule sandheden...

Af Ole Hans Jensen
Redaktør NPInews

Sass Larsen er tilbage i orkanens øje, efter at han er blevet taget til nåde af Statsminister Helle Thorning-Schmidt, men spørgsmålet er,
om PET har lavet et 'barn' på Sass Larsen, der lige er blevet udnævnt til Gruppeformand og 'indpisker' for den socialdemokratiske folketingsgruppe på Christiansborg.

Der er ingen tvivl om, at Statsministeren og regeringen spiller højt spil ved at tage Sass Larsen til nåde igen, på trods af at Køge-politikeren har boltret sig med skumle typer med aner til Bandidos - som endda har pralat med, at de 'dækkede Sass Larsens ryg' og en våbenhandler, der ikke hører til byens bedste børn.

Men ved Sass Larsen, at han er nævnt ved navn i en telefonaflytning af våbenhandleren, som handlede våben med Bandidos - en våbenhandler der også er anklaget for pædofili, og for at lide af Alzheimers - og som bor i Greve?

Våbenhandleren er meget behændigt blev idømt en 'behandlingsdom' for alle sine forbrydelser som en slags 'pakke-løsning' - måske for at skjule, hvad der egentligt er sket og for at undgå at inkriminere andre personer.
 
Sass' ven anklaget
for bedrageri
En udlægger af den kreds har betydet, at Sass-vennen og partikammeraten Tommy Kamp var blevet anklaget for bedrageri og bestikkelse for ca. 50.000 kr. for de skumle forretninger som kredsen omkring Socialdemokratiet i området har rodet sig ind i.

Ganske vist udtaler man nu hos anklagemyndigheden, at Sass Larsen ikke er indblandet i Kamp-sagen, der nu helt er nedlagt - men det skær, som en sådan sag har lagt over Sass Larsen, har betydet at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes af PET som værende egnet til en ministerpost.
 
Ganske vist har PET kun en rådgivende funktion overfor Statsministeren - og derfor er det ene og alene op til Statsministeren, om hun vil tage rådgivningen med i sine beslutninger.
Der er udlagt
et røgslør
Andre sager, som også kan være med til at lægge et røgslør over, hvad PET har på Sass Larsen - er ikke afviklet endnu.
Sass Larsen har selv bedt PET om at få oplyst, hvad man har på ham - men har han overhovedet noget kendskab til, hvad han evt. har rodet sig ind i?

Det tyder det ikke på - da sagerne er udlæggere af kredsen og dens mange personer med et blakket ry.

Medhjælper fik 4½ års
fængsel for meddelagtighed
Det drejer sig også om den sag, hvor en våbenhandlers medskyldige netop er blevet idømt 4½ års fængsel for meddelagtighed i en våbenhandel til rockerkredse - det er i denne sag, man har telefonaflyttet - og hvor der er kommet ting frem, som måske kan flettes sammen med Sass Larsen og hans venner.

Alt dette er endnu ikke kommet frem, udtaler efterretningsfolk - og det vil sikkert ryste Sass Larsen, når det engang bryder frem i offentligheden.

Våbenhandleren fra Greve fik en 'behandlingsdom', der skulle bremse for kendskabet til sagens fulde sammenhæng - en sammenhæng, som uværligt vil blive sammenkædet med Sass Larsen.

Hvis sagen ikke 'dør' eller smuldrer -
kan sagen true Sass Larsens politiske fremtid
Den hovedsigtede våbenhandler, der har været varetægtsfængslet siden sidste år, har altså fået sin dom - og meget behændigt, også en diagnose på sygdommen Alsheimers.- men med udnævnelsen af Sass Larsen til gruppeformand og 'indpisker' kunne noget tyde på, at det kan have lange udsigter, at få den fulde sandhed på bordet - og man håber nok på, at sagen 'dør' eller smuldrer i mellemtiden.

Det ville nok være klogest af Sass Larsen ikke at kræve PET til regnskab - for man ved ikke, hvad der kan dukke op, hvis sagen først kører for fuld udblæsning - og PET kommer under pres og beslutter at åbne for posen.

Kan altid fyre
PET-chefen
Uanset hvad der sker, vil det altid være nemmest for politikerne at lægge al skylden på PET-chefen - så kan man fyre ham og hyre en ny og måske mere medgørlig chef - og man kan selvfølgelig altid lægge pres på PET ved at true med at skære i bevillingerne, som i forvejen er knappe i forhold til det enorme arbejde og de få ressurcer, som efterretningstjenesten skal præstere for.
SLUT